вторник, октомври 23, 2018

Относно Валери Симеонов

Мога ли и аз да кажа нещо за Валери Симеонов, защото се зачетох в изказванията му с голямо закъснение и ми кипна!

С две думи... Може ли след повече от 25 години преход някак да бъде прекъсната вълната от политици с видимо ментални отклонения. С едно нечовешко мислене, в което личното АЗ представлява най-голямата ценност в съмнителния Космос, наречен България.

Може ли да реформираме българските политици по някакъв начин? Молба ли да подадем някъде? Какво да направим? Как да научиш нолкова безочливи и арогантни типове (не бих ги нарекъл човешки същества), че когато си политик, ти си публична личност и твоето говорене не може да бъде на ниво "селски бек". То дори да беше на селски бек, щяхме да сме цъфнали и вързали - това е говорене на свиня, която претендира, че е човек, защото някой учен й е обяснил, че свинското сърце е много сходно с човешкото.

Как да стане тая реформа? Как да свикнат "политиците български" (които нито са политици, нито са български), че има нещо наречено политическа отговорност и когато се накендзаш в ефир, трябва да си подадеш оставката. А не да чакаш някой да ти я иска и да обясняваш, че не са те разбрали.
Валери, миличък. Разбрахме те. Проблемът е, че "политиците" си отглеждат население от тамагочита (с вградени мелодийки на чалга парчета), и критическата маса сме прекалено малко. Още повече, че се напатихме от протести през последните години. И се поотчаяхме, че с протести може да се задвижи нещо. Защото вие просто сте безочливи, самовлюбени, разпищолени, опростачени, неграмотни, неадекватни същества, в които (повтарям) няма нищо човешко.

Оттук-насетне какво ще стане? Нищо... В момента масата е малко, а дори да е голяма, видяхме, че могат да се вдигат и контрапротести. Просто "политиците" се правят, че не забелязват. И единствено партиите-майки могат да ги отзовават, не и гражданите.
А ако това правителство наистина се крепи на Валери, тогава, пфу... Няма да коментирам, защото ме е гнус!

Няма коментари: