петък, януари 06, 2017

Горещата връзка на списание „А-specto” с Джордж Сорос!



         

 Както добре знаете въпросното списание е една от медиите, които в последните години водят активна кампания срещу НПО сектора и приписват всичко на вездесъщия медиен магнат и враг номер едно Джордж Сорос. В същото време прави впечатление, че списание “A-specto” привлича доста рекламодатели и негови реклами стоят на доста будки. Това говори, че зад самото списание стоят някакви пари и щом медията си позволява да напада така цели върволици от хора и неправителствени огранизации, в мен се промъкна мисълта, че може би аспектаджиите се нуждаят от малко ответен удар, тоест приисква ми се да ги понападна и аз. И с изненада откривам колко е лесно.
            Но преди да направя това ще спомена, че името на медията идва от латински и означава „гледам внимателно”, а негов слоган са думите на Хораций „Имай смелостта да знаеш”. За съжаление оказва се, че самите аспектаджии не внимават достатъчно в картинката, тоест не гледат внимателно. Лошо впечатление ми правят и заглавията на голям брой статии, които крещят към читателя, че трябва да „отвори съзнанието си”, да „види голямата картина” и пр. В което няма нищо лошо, ако в текстовете на тази медия не се прокарваше една абсолютно еднопосочна проруска и антизападноевропейска пропаганда. Да, наистина добре списана, което все по-рядко се случва в българските месии. Но все пак пропаганда.
            И да започнем към контрадоводите, към моята малка лична атака към тази малка медийна империя, която вече издава ново списание. А пък аз нямам медия зад гърба си (въпреки че те веднага ще ме изкарат върл соросоид, но от протестите съм свикнал да бъда наричан и соросоид, и бесепар, и гербаджия, и част от българския литературен октопод, и какво ли още не). Не очаквам никакъв отговор от тяхна страна. Още повече че нямам и идея къде би могъл да излезе този текст. Но ще видим.
            И така. Първо, списанието си позволява да критикува неправителствени организации, докато (ВНИМАНИЕ!) то самото принадлежи на фондация! Е бива ли така! Нали вече споменахме, че слоганът им е „Гледай внимателно!”, а ето че те още с това са се изложили. Но вероятно подобна непоследователност не е нещо кой знае какво. Това ни се вижда слаб и незначителен довод. Особено на фона на българската медийна свинщина.
            Затова прилагам и втория довод. Всеки, който си направи труда да провери (отнема 2-3 минути, стига да знаеш как да търсиш) кой е издателят на „A-specto”, ще открие, че зад тази медия стои фирмата „Урманов ЕООД” с булстат BG202868225. Сайтът им пък принадлежи на фондация „Урманов”.  Когато на свой ред проверите адреса и на фирмата, и на фондацията, откривате, че те се намират в сградата на „Агрополихим АД” в Девня. Дотук добре, но сега следва интересното.
            Следващата ни крачка (най-лесната) е да напишем в Гугъл: „Агрополихим АД” и „Сорос”. И о, чудо на чудесата! Резултатът направо ни потриса. Ама не са се постарали от “A-specto” поне да си прикрият личните връзки със Сорос, защото излиза, че и те са соросоиди, и то от най-сериозните. Защото изпълнителният директор на „Агрополихим АД” се казва Филип Ромбауд. А когато се запознаем с неговата биография, откриваме, че през 2000-2002 г. Ромбаут оглавява фонда на Джордж Сорос за Югоизточна Европа. И каква стана сега тя? Уж върлите противници на Сорос имат пряка връзка с един от хората на Сорос, и то не с какъв да е, а човек, който според собствените му думи е разпределял  „чантата с пари на Сорос“ (за съжаление цитатът е взет от „Капитал”, та аспектаджиите веднага ще нададат вой, но пък те могат да си питат един от шефовете лично, а не като мен да търсят в Гугъл).
            Няма какво друго да кажа освен: с вашите камъни по вашата глава, мили пиленца, аспектадийчета, психолеви… Вече официално станахте соросоиди. Тоест станахте в публичното пространство, защото изглежда сте били такива през цялото време. А ако продължа да търся, ще открия, че вероятно сте свързани с Асен Урманов, за когото не ми се пише, защото в случая за мен е важно да стане ясно на хората, че и вие сте соросоиди, продажници, работещи за интересите на вездесъщия Джордж Сорос, който се опитва да съсипе света като вклинява свои хора навсякъде. И добре го е вклинил Филип Ромбауд като неразривна част от компанията, която очевидно ви е донор.
            Също така преди да замълча с усмивка на лице ще си позволя да добавя само, че мениджър на „Урманов ЕООД” е Васил Искров Александров, който заема ръководни позиции и във фирмите „Нитрополихим АД”, „Тера Агрикола ЕООД”, „Афер България ЕООД” и (естествено) „Агрополихим АД”.

            Оттук-насетне който иска, може сам да си потърси. Моята цел е постигната. По логиката за „произвеждане на соросоиди”, водена от списание “A-specto”, самото то се оказва една от „бухалките на Сорос”. Да са живи и здрави сега аспектаджиите! Психолевите соросоиди. Леле. Това е уникална комбинация. Но пък изглежда е вярна.


----------------------------
Снимката е от една от упадъчните акции по време на протестите от 2013г. 

Няма коментари: