неделя, февруари 08, 2015

Лууп поезия: Иван Димитров тръгва на турне

С поетичен пърформанс младият писател, драматург и поет ще обиколи пет града в страната. Турнето започва на осми февруари в Пазарджик. То ще мине през Габрово, Търново и Варна и ще завърши на дванадесети февруари в Шумен. Този проект се реализира няколко години след като авторът участва в поетичното турне 4Х4 заедно с Ясен Василев, Мирослав Христов и Радослав Чичев.
Повод за обиколката е пърформансът „Лууп поезия”. В него авторът чете свои стихотворения и едновременно с това създава музикална среда с помощта на лууп стейшън и китара. Така той се опитва да избяга от определението „поет с китара” и да се идентифицира като „поет с лууп стейшън”. В пърформанса се набляга на импровизацията и на срещата на поезията с публиката. С тази акция Иван Димитров се опитва да покаже как съвременната поезия може да бъде представяна по един по-комуникативен и забавен начин, за да открие нови читатели.
Иван Димитров е автор на четири книги. Носител е на няколко награди за поезия, сред които „София Поетики 2013”, наградата „Добромир Тонев”. Пиесите му „Очите на другите”, „Извънземно” и „Времева болест” са отличавани на различни конкурси. За пръв път неговата пиеса „Очите на другите” е поставена в Ню Йорк. Последната му изява като драматург беше постановката по негов текст „ИЗВЪНЗЕМНО” с режисьор Васил Дуев.
Заповядайте да се срещнете с неговата поезия:
Пазарджик (08.02.2015) – КнигАрт Кафе 
Габрово (09.02. 2015) – Галерия Орловска 10 
Търново (10.02. 2015) –– Там 
Варна (11.02. 2015 ) – Параграф 22 
Шумен (12.02.2015) – Кафе-клуб „Делфина”

www.lunatic.bg

Няма коментари: