неделя, ноември 06, 2016

БЪДИ ИСЛАНДИЯ! ГЛАСУВАЙ!




Да гласуваш днес (няма да казвам за кого, но не за Цецка или Радев) е да си Исландия на Евро2016. В случая си жител на остров с население от хиляди сред океан от 7 милиона. Не ти дават големи шансове за победа, значителна част от населението на острова те гледа от самия стадион (а и с повечето се познавате, защото нали сте малък остров). И все пак вкарваш голове на Португалия, Унгария, биеш Австрия и Англия (е, Англия по-скоро сама се бие, ти просто успяваш да използваш всяка възможност, която ти дава шанса). После Франция те бие на полуфинал, но и на нея успяваш да й набуташ два гола. Но накрая те изпращат с ръкопляскания и падаш с достойнство. И това обединява населението на твоя малък остров.


Е, в нашия случай няма да стигнем до полуфинал. И с ръкоплясания няма да ни изпратят. И накрая ще има горчив вкус в устата. Положението ще е като мача с Франция - не е ясно дали ще успеем да вкараме два гола. Но ще вкараме поне един. И ще покажем, че независимо от прогнозите и минималните шансове, не се предаваме, който и да се изправи срещу нас. Играем нашата игра, а ако противникът допусне грешки, се възползваме от тях. Пък каквото стане.

Важно е да обединяваме отбора си и острова си и да не се притесняваме, че сме шепа хора в сравнение с останалите. Ако продължаваме да играем нашата игра, успехите рано или късно ще дойдат и пак ще са според възможностите не. Важно е да даваме всичко от себе си и да си тръгваме с вдигнати глави. А може някой ден да се научим и да ръкопляскаме за успехите си, независимо колко нищожни ни се струват. Защото те са крачка към бъдещи победи.

Бъди Исландия. Не се предавай и си тръгни от стадиона с вдигната глава! Вкарай гол на Франция!

Няма коментари: